تبلیغات اینترنتی
روانشناسی،داستان،...
روانشناسی،داستان،...
روانشناسی،داستان،...
برچسب:, :: :: نويسنده : سجاد

حقایقی جالب درباره زمین 3

زیست نیوز- با توجه به رمز و راز و ابهاماتی که درباره سایر کرات و جهان های دیگر وجود دارد، همواره شاهد ترسیم چهره ای عجیب و خشن از آنها بوده ایم. اما کره ای که منزلگاه ما محسوب می شود نیز حقایق جالب توجه و رازآلودی را به خود اختصاص داده است: از کوه های آتشفشانی، سقوط شهاب سنگ ها و برخوردهای فاجعه بار صفحات سنگی تا شگفتی ها و چرخه های عجیب زندگی در اقیانوس ها. در این میان وجود سردترین، داغ ترین، مرتفع ترین و پست ترین مناطق در کره زمین نیز جذابیت های خاص خود را دارد. از این رو، در چند بخش برخی از حقایق جالب توجه آن را بررسی خواهیم کرد.
در هشتم ماه می 1978، "رینولد مسنر" و "پیتر هابلر" اولین کوهنوردانی بودند که قله "اورست" را بدون استفاده از کپسول اکسیژن فتح کردند. پس از آن، مسنر احساس خود در زمان فتح قله را این گونه تشریح کرد: چیزی جز یک ریه فشرده و مچاله که بر روی مه و قله شناور شده بود، نبودم.

 



ادامه مطلب ...

حقایقی جالب درباره زمین 2

زیست نیوز- با توجه به رمز و راز و ابهاماتی که درباره سایر کرات و جهان های دیگر وجود دارد، همواره شاهد ترسیم چهره ای عجیب و خشن از آنها بوده ایم. اما کره ای که منزلگاه ما محسوب می شود نیز حقایق جالب توجه و رازآلودی را به خود اختصاص داده است: از کوه های آتشفشانی، سقوط شهاب سنگ ها و برخوردهای فاجعه بار صفحات سنگی تا شگفتی ها و چرخه های عجیب زندگی در اقیانوس ها. در این میان وجود سردترین، داغ ترین، مرتفع ترین و پست ترین مناطق در کره زمین نیز جذابیت های خاص خود را دارد. از این رو، در چند بخش برخی از حقایق جالب توجه آن را بررسی خواهیم کرد.
 
جای تعجبی ندارد که سردترین نقطه کره زمین در قطب جنوب واقع شده است. دمای زمستان ها در این منطقه می تواند به منفی 70 درجه سلسیوس برسد. اما کمترین دمای ثبت شده در بیست و یکم ژوئیه 1983، از ایستگاه "وستوک" روسیه برابر با منفی 89.2 درجه سلسیوس گزارش شده است.

 

 



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: :: نويسنده : سجاد

حقایقی جالب درباره زمین 1

با توجه به رمز و راز و ابهاماتی که درباره سایر کرات و جهان های دیگر وجود دارد، همواره شاهد ترسیم چهره ای عجیب و خشن از آنها بوده ایم. اما کره ای که منزلگاه ما محسوب می شود نیز حقایق جالب توجه و رازآلودی را به خود اختصاص داده است: از کوه های آتشفشانی، سقوط شهاب سنگ ها و برخوردهای فاجعه بار صفحات سنگی تا شگفتی ها و چرخه های عجیب زندگی در اقیانوس ها.

در این میان وجود سردترین، داغ ترین، مرتفع ترین و پست ترین مناطق در کره زمین نیز جذابیت های خاص خود را دارد. از این رو، در چند بخش برخی از حقایق جالب توجه آن را بررسی خواهیم کرد.
 

زمین به عنوان منزلگاه ما سومین سیاره در منظومه شمسی و به عنوان تنها جهانی که دارای اتمسفر با اکسیژن آزاد، اقیانوس هایی متشکل از آب مایع و بزرگترین مکانی که حیات بر روی آن جریان دارد، شناخته می شود.
 

 



ادامه مطلب ...

عجیب ترین مسابقه پرش دنیا

اهالی قبیله «زارینیک» در سواحل غربی یمن، هرساله رقابتی عجیب و غریب را بین مردان قبیله برگزار می کنند. در این مسابقه هر کسی که بتواند از روی بیشترین تعداد شتر بپرد برنده محسوب خواهد شد!

به گزارش باشگاه خبرنگاران، اهالی قبیله «زارینیک» در سواحل غربی یمن، هرساله رقابتی عجیب و غریب را بین مردان قبیله برگزار می کنند. در این مسابقه هر کسی که بتواند از روی بیشترین تعداد شتر بپرد برنده محسوب خواهد شد!

این درست مانند رقابت های مدرنی است که امروزه با موتور از روی خودروهای کنار هم قرار گرفته انجام می شود اما قدمت این رقابت سنتی در صحراهای یمن به دوران باستان باز می گردد که در طول زمان به فراموشی سپرده شده است. از ۱۰۰ سال قبل به این سو افراد این قبیله در یمن این سنت باستانی را دوباره زنده کرده اند و در مناسبتهای مختلف مثل جشن ها آن را انجام می دهند.

این قبیله که در سواحل دریایی سرخ زندگی می کنند در کل کشور یمن به چابکی و قدرت بدنی مشهور هستند.معمولا شرکت کنندگان در این مسابقه از لباسهای آبی رنگ در زمان مسابقه استفاده می کنند.

از طريق چشم مي توان افكار انسان ها را خواند

تحقيقات دانشمندان نشان ميدهد چشم ها واقعا دريچه اي به درون افكار انسان ها هستند و مي توان با بررسي حركت و نگاه انسان ها به افكار آنها پي برد.

تحقيقات دانشمندان نشان مي دهد چشم ها واقعا دريچه اي به درون افكار انسان ها هستند و مي توان با بررسي حركت و نگاه انسان ها به افكار آن ها پي برد.

يك نگاه مختصر به بالا يا پايين ، چپ يا راست مي تواند به فهميدن آنچه كه در ذهن هر انساني مي گذرد كمك كند.


ادامه مطلب ...

خجالتي بودن، ريشه در مغز دارد!

بر اساس مطالعات قبلي اين افراد از سر و صدا و جمعيت بيشتر آزار مي‌بينند و تاثير كافئين روي آنها بيشتر است.

 ايسنا نوشت:

نتايج يك تحقيق جديد نشان مي‌دهد كه مغز افراد خجالتي يا درون گرا در واقع جهان را به گونه‌اي متفاوت از انسانهاي برون گرا، پردازش مي‌كند.

حدود 20 درصد از افراد با نوعي ويژگي شخصيتي موسوم به «حساسيت ادراكي حسي» يا SPS متولد مي‌شوند كه اين ويژگي به عنوان يك گرايش يا عامل بازدارنده و يا حتي التهاب عصبي شدت پيدا مي‌كند. اين ويژگي در برخي از كودكاني هم ديده مي‌شود كه خيلي به كندي در يك وضعيت جديد گرم مي‌گيرند، نياز به تنبيه اندكي دارند، به راحتي گريه مي‌كنند و سوالات غير معمول مي‌پرسند يا افكار بسيار عميقي دارند.

محققان در اين پژوهش جديد همچنين نشان دادند كه اين اشخاص فوق العاده حساس توجه بيشتري به جزئيات دارند و فعاليت مناطق خاصي از مغز آنها به هنگام پردازش اطلاعات بصري بيشتر از كساني است كه فاقد حساسيت بالا هستند.

افراد با ويژگي حساسيت بالا ترجيح مي‌دهند زمان بيشتري براي تصميم گيري وقت صرف كنند، هوشيارتر هستند و زمان بيشتري براي انعكاس خودشان نياز دارند و از صحبت‌هاي كوچك سريعتر خسته مي‌شوند.

همچنين بر اساس مطالعات قبلي اين افراد از سر و صدا و جمعيت بيشتر آزار مي‌بينند و تاثير كافئين روي آنها بيشتر است.

برچسب:, :: :: نويسنده : سجاد

4توصيه به اهل دلشوره

دوستي مي‌ گفت هر وقت اخبار بد را مي ‌شنوم دلشوره مي ‌گيرم و تصور مي ‌كنم اگر اين اتفاق ناخوشايند براي خانواده‌ ام بيفتد چه كنم؟ آيا توصيه مي ‌كنيد در شرايطي قرار بگيرم كه هيچ خبري اعصاب‌ ام را بر هم نزند؟

به او گفتم مگر مي ‌شود اين‌ طور زندگي كرد و در بي ‌خبري محض ماند؟ وقتي در زندگي روزمره‌ مان در معرض استرس‌ هاي مختلف قرار مي ‌گيريم بايد بتوانيم آن ها را مديريت كنيم و گر نه فرار كردن از آن ها و يا ماندن در اين استرس‌ ها ما را از پاي در مي ‌آورد و باعث به وجود آمدن بيماري ‌ها و اختلالات مختلف مي ‌شود.

تنظيم اين كه چه‌ طور به محرك‌ هاي محيطي پاسخ دهيم تا حدي در اختيار خودمان است. درست است كه تيپ شخصيتي ما و نوع نگرش‌ مان به مسايلي كه به وقوع مي‌ پيوندند نقش مهمي در اين ‌باره دارند اما خودمان هم بايد كمك كنيم تا بدن ‌مان پاسخ مناسبي در مواقع لازم ارايه كند. مانند كسي كه دزدگير ماشين‌ اش را طوري تنظيم مي ‌كند كه فقط وقتي دزدي قصد ربودن آن يا صدمه زدن به آن را كرد، آژير بزند اما شخص ديگري آن‌ قدر آن را حساس مي ‌كند كه تا از كنارش رد مي‌ شويد آژير مي ‌زند.

بايد به خودتان كمك كنيد تا اضطرابي كه به دليل استرس ‌هاي مختلف محيطي دچار آن مي ‌شويد در حد معقول و كنترل شده باشد. اگر نتوانيد چنين تعادلي را در بدن‌ تان ايجاد كرده و استرس ‌ها را مديريت كنيد، اضطراب مي‌ گيريد و با علايم جسمي، رواني و هيجاني آن درگير خواهيد شد.



ادامه مطلب ...

بي‌ خوابي، مغز را تحليل مي‌ دهد

محققان براي دومين بار در تصوير برداري‌ هاي مغزي مشاهده كردند كه بي‌ خوابي، مغز را تحليل مي ‌دهد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در اين تصاوير مغزي ارتباط بين بي‌ خوابي با كم شدن حجم قشر خاكستري مغز به چشم مي‌ خورد.

محققان مي ‌گويند: اين نواحي تحليل رفته از قشر خاكستري مخ، توانايي اين عضو را در تصميم ‌گيري و استراحت تنظيم مي كند.

به گفته پژوهشگران، اين تحقيق مي ‌تواند به كشف روش هاي جديد براي درمان بي ‌خوابي منجر شود.

دكتر المارجي آلتنا محقق اصلي در اين آزمايشات در انستيتو علوم اعصاب هلند خاطرنشان كرد: اين يافته‌ ها پيش بيني مي ‌كنند كه مبتلايان به بي ‌خوابي مزمن ممكن است، ظرفيت‌ هاي پيچيده ‌اي براي ارزيابي ارزش‌ موثر محرك ها داشته باشند.

محققان دريافتند: ابتلا به بي ‌خوابي و مدت زمان آن در كاهش ميزان ماده خاكستري مغز نقش دارد؛ به طوري كه هر چه درصد بي‌ خوابي بيشتر باشد، حجم اين ناحيه از مغز كمتر مي ‌شود.

اين امر پيامدهاي ديگري روي ساير فرآيندهاي ذهني به ويژه تصميم گيري خواهد داشت.

در اين تحقيق كه شرح آن در مجله روانپزشكي بيولوژيك به چاپ رسيده است، مقدار ماده سفيد و خاكستري مغز در 24 داوطلب بالغ مبتلا به بي‌ خوابي مزمن با 13 فرد سالم مورد مقايسه قرار گرفت.

محققان دريافتند: ابتلا به بي ‌خوابي و مدت زمان آن در كاهش ميزان ماده خاكستري مغز نقش دارد؛ به طوري كه هر چه درصد بي‌ خوابي بيشتر باشد، حجم اين ناحيه از مغز كمتر مي ‌شود.

سلامت روان چيست و چگونه حاصل مي‌ شود؟

روانشناسان مي ‌گويند؛ شادابي، نشاط، لذت بردن از زندگي و هدفمندي مستلزم داشتن شخصيت سالم است.

محققان دانشكده پزشكي جان هايكينز در آمريكا در اين باره خاطر نشان مي‌ كنند كه از طريق آشنايي با معيارهاي سلامت روان و تطابق آن با ويژگي‌ هاي شخصي، تعامل با ديگران و محيط اطراف مي ‌توانيم تا حدودي عوامل آسيب ‌زا به شخصيت سالم را شناسايي كرده و با اصلاح آن ها براي بهره‌ مندي از يك شخصيت سالم تلاش كنيم.

به اعتقاد روانشناسان؛ سلامت رواني و جسمي، نياز و خواسته ي همه انسان ها است و همه ي ما تلاش مي ‌كنيم كه براي برقراري ارتباطات سالم، شخصيت ‌هاي سالمي در زندگي انساني پيدا كنيم. اما آيا تا كنون به اين نكته فكر كرده ‌ايد كه از اين حيث چه فردي از شخصيت سالم بهره‌ مند است؟

بر اساس مقاله منتشر شده در مجله علمي نيچر، " گوردن آلپورت " يكي از نخستين روانشناساني بود كه توجه خود را به شخصيت سالم معطوف داشت.

از نظر آلپورت افراد سالم در سطح معقول و آگاه عمل مي‌ كنند، از قيد و بندهاي گذشته آزاد هستند و از نيروهايي كه آن ها را هدايت مي‌ كنند، كاملا آگاه هستند و مي ‌توانند بر آن ها چيره شوند.



ادامه مطلب ...

در هنگام نااميدي موسيقي گوش كنيد

اگرچه ماساژ بدن مي‌تواند نااميدي را كاهش دهد ،اما تحقيقات جديد نشان مي دهد يك روش ارزان تر ، راحت تر و موثرتر وجود دارد و آن گوش دادن به موسيقي است.

يك تحقيق جديد نشان مي‌دهد ماساژ دادن مي‌تواند ميزان نااميدي را در بيماران تا 50 درصد كاهش دهد.اما محققان متوجه شدند گوش‌ دادن به يك موسيقي ملايم و لذت بخش اثر بهتري در كاهش علائم نااميدي در انسان دارد.

كارن شرمن از موسسه تحقيقات سلامت در اين باره گفت : پي بردن به اين موضوع كه گوش دادن به موسيقي مي‌تواند تا اين اندازه به كاهش علائم نااميدي در انسان كمك كند ، ما را شگفت زده كرد.اين موضوع نشان مي‌دهد فوايد ماساژ دادن بيش‌تر مرتبط به پاسخ آرامش‌بخشي است كه بدن دريافت مي‌كند.

اين اولين بار است كه تحقيقاتي در مورد فوايد ماساژ در كاهش علائم نااميدي در بيماراني كه به شدت به اين اختلال روحي دچار هستند انجام مي شود.

براي بررسي اين موضوع محققان به 68 بيمار مبتلا به نااميدي انواع مختلف روش‌هاي درماني را تجويز كردند .تعدادي از آن‌ها 10 جلسه ماساژ يك ساعتي دريافت كردند و به تعدادي ديگر توصيه كردند كه دراز كشيده و به موسيقي ملايم گوش كنند.

در اين تحقيقات مشخص شد تقريبا همه اين روش‌ها به يك ميزان مي‌تواند در كاهش علائم نااميدي در انسان موثر باشند.

شرمن در اين باره گفت : به اين ترتيب گوش دادن به موسيقي مي‌تواند به عنوان يكي از بهترين روش‌ها در كاهش علائم نااميدي در بيماراني كه به اين اختلال دچار هستند به كار بيايد.گوش دادن به موسيقي بسيار كم‌هزينه است و مي‌تواند مانند ديگر روش‌ها به انسان آرامش دهد.

نتايج اين تحقيقات در نشريات نااميدي و افسردگي به چاپ رسيده است.
موضوعات
پيوندها